Міжнародний круглий стіл

 

«Інклюзивна освіта та реабілітація: партнерство, стратегії, методики (Український та Європейський вимір)»

м. Київ, м. Кам'янець-Подільський

04 березня 2021 року

 

 

Національний Еразмус Офіс в Україні

Українська асоціація дослідників європейських цінностей в освіті (AREVE)

Університет Генуї (Італія)

Інститут вищої освіти НАПН України

Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова

Національний університет біокористування та природних ресурсів

 Мелітопольский державний педагогічний університет імені Б. Хмельницького

Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж

Міжнародний круглий стіл

«Інклюзивна освіта та реабілітація: партнерство, стратегії, методики (Український та Європейський вимір)»

для студентів, здобувачів, викладачів, молодих вчених, аспірантів, докторантів, дослідників

м. Київ, м. Кам'янець-Подільський

04 березня 2021 року

Круглий стіл проводиться в рамках імплементації проєкту напряму Жана Монне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» Erasmus+ Jean Monnet Project European Values of Diversity and Inclusion for Sustainable Development” (EVDISD)  620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктом- Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій»Social and Cultural Aspects of European Studies”(SCAES) 620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

Сучасна освіта на сьогодні має відповідати усім вимогам доступності, та відкритості, а освітній процес має інтегруватись з реабілітаційними послугами. Кожна особа, незалежно від стану здоров’я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, має право на одержання освіти, якість якої не повинна різнитися від якості освіти осіб, які не мають інвалідності та не мають особливих освітніх потреб. Це відповідає ціннісному вектору  європейського освітнього простору, до якого має долучитися Україна.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), лише 20 % народжених дітей умовно вважається здоровими, інші – або страждають порушеннями психофізичного розвитку, або знаходяться в стані між здоров’ям і хворобою. Зважаючи на інноваційні тенденції та стратегії розвитку освіти і науки України, тому дуже важливо дати новим поколінням, майбутнім соціальним суб’єктам знання, об’єднати зусилля науковців та практиків щодо осмислення та обміну досвідом, визначення перспектив подальшого розвитку системи інклюзивної освіти. Також важливим є проблема соціальної інклюзії, вирішення якої є суттєвим чинником розвитку соціальної згуртованості суспільства.

Мета цього круглого столу - об’єднання зусиль науковців та практиків щодо осмислення та обміну досвідом, визначення перспектив подальшого розвитку системи інклюзивної освіти, в якій інтегруються освітні послуги з реабілітаційними у контексті розвитку освіти України з урахуванням євроінтеграційних процесів.

Тривалість круглого столу - 14.00 – 17.00

Мова круглого столу - англійська, українська.

Посилання на лінк регістрації  link is here .

Пошта для надання матеріалів круглого столу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Вимоги до матеріалів круглого столу: 1- 7 сторінок Times New Roman, 1.5 interval, всі поля 2 см, відступ 1 см. Назва українською та англійською, без анотації.  Відомості про автора - ПІБ, посада, місце роботи, ел. пошта.

Круглий стіл буде проведено в Zoom  за посиланням - link is here.

Ідентифікатор: 338 657 2580   Код доступу: 2956090

Детальна програма круглого столу розміщена на сайті проєкту www.evdisd.info, www.scaes,  на сайті факультету менеджменту освіти та науки НПУ ім. М.П. Драгоманова www.fmon.npu.edu.ua,   на сайті Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу https://posek.km.ua, а також на сайтах партнерів заходу.

 За додатковою інформацією:  + 38 (097) 709 96 06, + 38 (097) 295 60 90